Responsive image

Workshopy

Druhý den konference patří tradičně odborným workshopům. Získáte zde mnoho praktických zkušeností a vyzkoušíte fungování systémů v praxi, přímo na místě.
Workshopy připravujeme ve spolupráci s našimi partnery a níže se můžete podívat, jaká témata pro vás letos společně chystáme.

 

Moderní dispečerské pracoviště – HxGN OnCall
Martin Bajer, Miroslav Vojtek, Vladimír Bílek, TTC MARCONI s.r.o. a Vladimír Špaček, Hexagon
středa, 18. září

V rámci živé ukázky budeme demonstrovat public safety platformu pro operační řízení HxGN OnCall. Na připraveném dispečerském pracovišti předvedeme kombinaci technických prostředků pro správu událostí a incidentů, přehled o aktuální situaci, vstupy přicházející z terénu, historii incidentů a jejich diagnostiku. Nastíníme zjednodušené pracovní postupy snižující pracovní zátěž operátorů, a které zefektivňují a zrychlují řešení situací. Zdůrazníme důležitost situačního povědomí a koordinace jednotlivých složek a účastníků, předvedeme mobilní řešení nabízející jasné zobrazení informací a rychlou a přesnou interakci s uživatelem. Součástí řešení je i jednotná komunikace všech zúčastněných složek včetně integrace krizových složek.

Mapová komponenta – ukázky dat a deploymentu
Ladislav Matouš, Dominika Gulková, Jan Horák, Hexagon
středa, 18. září

Mapová komponenta umožňuje zobrazování mapových dat ve 2D i 3D. Podporuje práci s mapovými službami WMS, WFS a WMTS, formát 3D Tiles (standard OGC pro sdílení 3D geoprostorových dat)  a  formát GeoJSON. Umožňuje práci s různými souřadnicovými systémy. Obsahuje řadu nástrojů pro zobrazování mapových podkladů. Dále sady nástrojů pro měření vzdáleností a ploch ve 2D i 3D, zjištění souřadnic, editaci mapových prvků, tisk map s možností tvorby výkresu, prohlížení panoramatických snímků a mnohé další. 

Klíčovou vlastností této webové komponenty je snadná integrace do existujících aplikací. Díky standardu W3C WebComponent je zajištěna kompatibilita s webovými aplikacemi, a je umožněna obousměrná komunikace mezi mapovou komponentou a prostředím, do kterého je integrována. Vyjma snadné integrace umožňuje také rozsáhlé přizpůsobení formou konfigurace mapového obsahu, grafického vzhledu komponenty, jednotlivých nástrojů, dialogových oken pomocí konfiguračních JSON souborů a standardu OGC OWS Context (OWC). 

 

Zachycení reality pomocí technologií Hexagon (Leica Geosystems)
Dan Šantora, Robin Pflug, Jan Švejda,  GEFOS a. s. a Tamás Safár, Hexagon
středa, 18. září

Ve společném workshopu Hexagon Geosystems a GEFOS (zastoupení Leica Geosystems pro ČR) vám ukážeme  naživo technologie pro hromadný sběr 3D dat. Letos vám přivezeme přímo na konferenci mobilní mapovací systém Leica Pegasus TRK Neo (nainstalovaný na vozidle) pro přesné 3D skenování a pořizování panoramatických obrazových dat. Partnerská společnost GEFOS předvede na místě práci se statickými 3D skenery Leica RTC360 a BLK360, ručním mobilním skenerem BLK2GO a létajícím skenerem BLK2FLY. Ukázka skenerů na workshopu bude zaměřena na kinematické metody sběru dat, které se spolu perfektně doplňují, tj. Pegasus TRK Neo, BLK2GO a BLK2FLY.

 

Praktické skúsenosti z implementácií HxGN EAM
Ladislav Belanec, INSEKO a.s.
středa, 18. září

Workshop o praktických skúsenostiach z implementácie HxGN EAM je určený pre manažérov a vedúcich pracovníkov údržby, ktorí majú záujem o zlepšenie procesov údržby vo svojich podnikoch. Workshop sa zameria nielen na teoretické znalosti, ale predovšetkým na praktické skúsenosti z reálnych projektov. Súčasťou workshopu budú praktické ukážky typových riešení aplikovaných v reálnej praxi. Odborníci s bohatými skúsenosťami, poskytnú konkrétne príklady úspešných projektov a najčastejšie sa vyskytujúce témy, s ktorými sa stretli u zákazníkov. Workshop sa zameriava aj na dôležitosť správnej komunikácie s tímom, definovanie cieľov a meranie úspešnosti implementácie. Účastníci budú mať možnosť diskutovať o svojich vlastných skúsenostiach a získať cenné rady, ako optimalizovať proces údržby.

Účastníci sa dozvedia, ako efektívne implementovať a využívať HxGN EAM v oblasti pasportizácie  majetku, plánovania údržby, riadenia zásob, nákupu materiálu a služieb, reportingu, mobilnej údržby atď.

 

Reálny 3D model v BricsCAD BIM, Mechanical a CADWorx Plant, Electrical s prepojením na CDE systém a Bricsys 24/7
Michal Mihálik, Cadvision s.r.o.
středa, 18. září

V tomto workshope si ukážeme možnosti funkcionality produktov BricsCAD BIM s kombináciou produktu CADWorx Plant a Electrical na reálnych projektoch. 3D model a metadáta budeme importovane a zdieľané v CDE systéme napr. aj s Hexagon Bricsys 24/7. Cieľom ukážky je vám predstaviť možnosti a riešenia od spoločnosti Hexagon na reálnych projektoch.

 

Využitie produktu BricsCAD BIM, Mechanical a Civil pre prácu s mračnami bodov budov a terénu
Michal Mihálik, Cadvision s.r.o.
středa, 18. září

Jednou z najčastejších tém v projektoch je práca s mračnom bodov pre terén, budovy a technológii. V tejto časti workshopu si ukážeme ako to ide za pomocí nástrojov od Hexagon. Ukážka bude na reálnych projektoch ako z mračna bodov vygenerovať BIM 3D model a nadväznosti na spravu 3D dat napr. v CDE. / SDx2 , M-Files.